Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik z polewa bakaliowa.Ciasto jest pyszne i jedyny w swoim rodzaju.SMACZNEGO!
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 64
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 73
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 64
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 94
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 73
Składniki
Tortownica o srednicy 27 cm. Make,sode,jajko,maslo,miód i cukier dajemy do miski i zagniatamy ciasto .Dzielimy na pól.Rozwalkujemy i dajemy do tortownicy.Pieczemy dwa placki w temperaturze 175 stopni ok.15 min. Nastepnie przygotowujemy krem budyniowy z kaszy manny.800 ml mleka zagotowac z maslem,reszte 200 ml odlac i dodac cukier,kasze,skrobie i ekstrakt waniliowy i gotowac jak budyn. Nastepnie przelac do miski i przykryc folia spozywcza,odstawic do przestygniecia. Gotujemy polewe.W garnuszku rozpuszczamy maslo,dodajemy miód i nie gotujac ,tylko podgrzewajac dodajemy wszystkie bakalie i mieszamy.Zdejmujemy z palnika i bezposrenio wylewamy na jeden blat miodowy ,króry bedzie góra ciasta i zostawiamy do zastygniecia np.w lodówce.Na drugi blat wylewamy budyn,nie musi byc zimny ,i dajemy do calkowitego zastygniecia do lodówki lub w zimne miejsce.Gdy polewa zastygla to kroimy ja na kawalki jak tort.Nastepnie wyjmujemy placek miodowy z budyniem i ukladamy kawalki ciasta z polewa na wierzch.
Na koniec kroimy ciasto maczajac nóz w goracej wodzie. Ciasto jest pyszne i jedyne w swoim rodzaju! SMACZNEGO!!!