Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny miodownik z masą orzechową przełożony kremem o smaku śmietankowym.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39766
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39766
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z cukrem pudrem, sodą i proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, miód i masło . Wyrób ciasto. Podziel na 3 równe części i upiec w jednakowej wielkości placki. Blaszka o wymiarach 20x 30. Dwa placki upiecz same około 15 minut w temperaturze 180 st, jeden z masą orzechową na wierzchu około 20 minut
Masą orzechowa Posiekane orzechy zagotuj z cukrem, miodem i masłem, wyłóż na trzeci placek i upiec.
Krem śmietankowy Budynie ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu, utrzyj puszysty krem dodaj olejek śmietankowy. Krem podziel na pół.
Na pierwszy placek posmaruj jedną część kremu, przykryj drugim plackiem, wyłóż drugą połowę kremu na wierz połóż placek z masą orzechową. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto smakuje najlepiej po 1-2 dniach. Smacznego.