Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny miodownik z masą orzechową przełożony kremem o smaku śmietankowym.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1284
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1284
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z cukrem pudrem, sodą i proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, miód i masło . Wyrób ciasto. Podziel na 3 równe części i upiec w jednakowej wielkości placki. Blaszka o wymiarach 20x 30. Dwa placki upiecz same około 15 minut w temperaturze 180 st, jeden z masą orzechową na wierzchu około 20 minut
Masą orzechowa Posiekane orzechy zagotuj z cukrem, miodem i masłem, wyłóż na trzeci placek i upiec.
Krem śmietankowy Budynie ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu, utrzyj puszysty krem dodaj olejek śmietankowy. Krem podziel na pół.
Na pierwszy placek posmaruj jedną część kremu, przykryj drugim plackiem, wyłóż drugą połowę kremu na wierz połóż placek z masą orzechową. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto smakuje najlepiej po 1-2 dniach. Smacznego.