Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto miodowe z masa budyniową. Pyszne i rozpływające się w ustach świąteczne ciasto.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10526
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10526
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Składniki
Mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy miód i podgrzewamy na kuchence aż miód się rozpuści. Studzimy. Mąkę mieszamy z sodą, dodajemy margarynę i siekamy nożem. Kolejno dodajemy cukier puder i jajka. Dodajemy rozpuszczony w mleku miód i zgniatamy ciasto, które dzielimy na trzy części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy i pieczemy osobno w blaszce wyłożonej papierem pergaminowym w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 15 minut.
Jedną szklankę mleka mieszamy z żółtkami, mąkami i cukrami, tak aby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę i gotujemy chwilę ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia.Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce budyń, ciągle miksując.
Wystudzone blaty ciasta przekładamy masą budyniową. Ostatni blat ciasta zdobimy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałów.