Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miodownik z marcepanem"
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 641
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 494
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 641
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 494
Składniki
Ze składników ciasta wyrób gładką masę. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C. Pozostaw do ostygnięcia.
Marcepan zagnieć i rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami folii. Ciasto rozkrój poziomo na pół. Obie warstwy posmaruj dżemem. Na jeden placek połóż marcepan i przykryj drugim, kładąc stroną z dżemem do środka. Dociśnij deską do krojenia. Ciasto możesz polać czekoladą.Źródło: Tele Tydzień