Pyszny miodownik zapraszam po przepis
Miodownik z masą z kaszy manny
Składniki
- Mąka pszenna 100 gr
- cukier 15 dkg
- jaja do ciasta 2 szt
- woda łyżka
- soda łyżeczka
- miód 7 dkg
- miękka margaryna do ciasta 10 dkg
- mleko 2 szkl
- kasza manna 2 łyżki
- miękka margaryna 250 gr do masy
- jajka 2 cale do masy
- cukier 20 dkg do masy
- cukier wanilinowy do masy
- Margaryna 10 dkg do polewy
- woda 3 łyżki do polewy
- kakao 3 łyżeczki do polewy
- cukier 2 łyżki do polewy
- wiórki kokosowe 0,5 szkl
Składniki
- Mąka pszenna 100 gr
- cukier 15 dkg
- jaja do ciasta 2 szt
- woda łyżka
- soda łyżeczka
- miód 7 dkg
- miękka margaryna do ciasta 10 dkg
- mleko 2 szkl
- kasza manna 2 łyżki
- miękka margaryna 250 gr do masy
- jajka 2 cale do masy
- cukier 20 dkg do masy
- cukier wanilinowy do masy
- Margaryna 10 dkg do polewy
- woda 3 łyżki do polewy
- kakao 3 łyżeczki do polewy
- cukier 2 łyżki do polewy
- wiórki kokosowe 0,5 szkl

Etapy przygotowania
Ciasto ;Do miski daje mąkę ,cukier wbijam 2 jajka ,w łyżce wody rozpuszczam sodę i wlewam do miski ,dodaje miód , miękką margarynę zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Zagniecione ciasto dziele na 3 równe części i będę piekła 3 placki forma 26 cm wyłożona papierem do pieczenia. Czas pieczenia każdego placka 15 minut w 200 stopniach w nagrzanym piekarniku, na środkowej polce bez termo obiegu. Upieczone placki zostawiam do ostygnięcia .
Masa ; Do garnuszka daje 2 szkl mleka doprowadzam do wrzenia wtedy wsypuje kasze mieszam i gotuje chwile ,następnie odstawiam do ostygnięcia . 250 gr miękkiej margaryny daje do miski wbijam 2 jajka dodaje cukier i cukier wanilinowy ucieram dodając po łyżce ostudzona kasze mannę aż powstanie gładka masa .
Polewa ;Do małego garnka daje margarynę wodę cukier i kakao rozpuszczam i odstawiam do ostygnięci i wtedy polewa tez zgęstnie.
Do formy w której piekłam placki wkładam jeden placek i wykladam na niego polowe masy przykrywam drogim plackiem i wykladam pozostałą masę i przykrywam kolejnym plackiem . Wierzch ciasta polewam ostudzona polewa i posypuje wiórkami można też orzechami .Ciasto wystawiam do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc .Pop dokładne wykonanie zapraszam na film.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1582
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 168
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1582
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 168



Składniki
- Mąka pszenna 100 gr
- cukier 15 dkg
- jaja do ciasta 2 szt
- woda łyżka
- soda łyżeczka
- miód 7 dkg
- miękka margaryna do ciasta 10 dkg
- mleko 2 szkl
- kasza manna 2 łyżki
- miękka margaryna 250 gr do masy
- jajka 2 cale do masy
- cukier 20 dkg do masy
- cukier wanilinowy do masy
- Margaryna 10 dkg do polewy
- woda 3 łyżki do polewy
- kakao 3 łyżeczki do polewy
- cukier 2 łyżki do polewy
- wiórki kokosowe 0,5 szkl
Ciasto ;Do miski daje mąkę ,cukier wbijam 2 jajka ,w łyżce wody rozpuszczam sodę i wlewam do miski ,dodaje miód , miękką margarynę zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Zagniecione ciasto dziele na 3 równe części i będę piekła 3 placki forma 26 cm wyłożona papierem do pieczenia. Czas pieczenia każdego placka 15 minut w 200 stopniach w nagrzanym piekarniku, na środkowej polce bez termo obiegu. Upieczone placki zostawiam do ostygnięcia .
Masa ; Do garnuszka daje 2 szkl mleka doprowadzam do wrzenia wtedy wsypuje kasze mieszam i gotuje chwile ,następnie odstawiam do ostygnięcia . 250 gr miękkiej margaryny daje do miski wbijam 2 jajka dodaje cukier i cukier wanilinowy ucieram dodając po łyżce ostudzona kasze mannę aż powstanie gładka masa .
Polewa ;Do małego garnka daje margarynę wodę cukier i kakao rozpuszczam i odstawiam do ostygnięci i wtedy polewa tez zgęstnie.
Do formy w której piekłam placki wkładam jeden placek i wykladam na niego polowe masy przykrywam drogim plackiem i wykladam pozostałą masę i przykrywam kolejnym plackiem . Wierzch ciasta polewam ostudzona polewa i posypuje wiórkami można też orzechami .Ciasto wystawiam do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc .Pop dokładne wykonanie zapraszam na film.
Smakowite ciasto :)