Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik zrobiłam wg tradycyjnego przepisu, dodatkowo przekładając placki podsmażonym w miodzie rabarbarem; wyszło smacznie :)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1451
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1451
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Na mleku ugotować kaszkę i ostudzić. Przygotować rabarbar: ma patelni podgrzewać do "zlania się" masło i miód, dodać pokrojony na 3 cm kawałki rabarbar i dusić aż zmięknie. Pozostawić do ostygnięcia. Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem, dolać śmietanę, jaja, miód i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto, podzielić na trzy części i osobno upiec jednakowe placki (niekoniecznie okrągłe). Jeśli placki będą różniły się od siebie wielkością, można zawsze po upieczeniu je przyciąć lub pozostawić w "artystycznym nieładzie" :) . Piec w temp. 180 stopni, do uzyskania złotego koloru; ok. 15 min. Krem: Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem, a następnie dodawać po łyżce ostudzoną kaszkę i esencję waniliową (lub cukier waniliowy), utrzeć na jednolitą masę. Placek smarować kremem, następnie warstwą miękkiego rabarbaru, a na to kolejny placek czynność powtórzyć. Wierzch ciasta można udekorować dowolnie. Ja tym razem przyozdobiłam górę częścią kremu, i rabarbaru, kandyzowaną wiśnią, malinami, wiórkami białej czekolady i skrojonym z placków ciastem. Smacznego