Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wprawdzie nie sezon na pierniki ale zapewniam że to najlepsze ciasto ze śliwkami! Miękkie, puszyste i wilgotne ciasto miodowe, nie całkiem piernikowe bo nie dodałam przyprawy do piernika ;) Słodycz miodu idealnie współgra ze śliwkami. Ja już wiem że to ciasto wejdzie na stałe do naszego menu :) Do koniecznego wypróbowania!
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6762
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2245
Królowa grilla :)
Odsłon: 1713
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6762
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2245
Królowa grilla :)
Odsłon: 1713
Składniki
Do miski olać olej, dodać miód, cukier, całe jajka, mąkę, śmietanę, sól i sodę. Zmiksować na jednolite ciasto.
Wlać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć połówki śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 35-40 min. (do suchego patyczka).