Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mleczne, lekko kruche, miękkie w środku ciasteczka, smakujące jak małe babeczki. Robi się je ekspresowo, w sam raz do popołudniowej kawy :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10841
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13146
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10841
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13146
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4883
Składniki
Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Jajka roztrzepać w kubeczku i cały czas miksując, wlewać je stopniowo do masy (dzięki temu nie powinny się zwarzyć). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko w proszku. Zmiksować, a jeśli będzie zbyt gęste, zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać posiekaną na małe kawałki białą czekoladę i skórkę startą z cytryny, do drugiego ciasta dodać ciemną czekolade i skórkę startą z pomarańczy. Oba ciasta dobrze wymieszać, najlepiej ręką. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je w kilkucentymetrowych odległościach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 12 minut. Smacznego :-)