Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość czasu spędzamy na świeżym powietrzu, dlatego takie szybkie ciasta to fajne rozwiązanie, bo jednak czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu, wystarczy 10 minut przygotowania i pieczenia. Do miski wsypujemy mąkę cukier, mleko w proszku, sodę, cukier waniliowy. Całość lekko mieszamy. Następnie dodajemy mokre składniki czyli jajka, jogurt i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Na wierzch układamy maliny. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.