Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto w małej formie z dodatkiem orzechów.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 350
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 350
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i studzimy. Orzechy kruszymy na mniejsze kawałki
Masło utrzeć ze słodzikiem potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Na koniec dodajemy mąkę i wlewamy rozpuszczoną czekoladę, łączymy składniki. Dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką.
Małą formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut do suchego patyczka.
polewa Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy nią upieczone i ostudzone ciasto.