Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna potrawa śląska. Oczywiście istnieja różne "wariacje" na jej temat ale myslę,że moja wersja będzie smakowała.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 855
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 855
Składniki
Dzień przed Wigilią pierniki zalewam 4 l piwa. Pozostawiam na ok. 2-3 godziny aż sie rozpuszczą
Zawiesinę z pierników i piwa podgrzewam ciągle mieszając, do uzyskania konzystencj gładkiego sosu. Nie gotuję!i
Do tak uzyskanego roztworu wrzucam wszystkie bakalie (oczywiście pokrojone ale niezbyt drobno). Mieszam, przykrywam i pozostawiam w zimnym miejscu na noc.Nastepnego dnia jeszcze raz mieszam i rozcieczam piwem wg. potrzeb,Całośc powinna miec dość gęstą konsystencję. Podaje sie zimne, w pucharkach lub małych salaterkach.