Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, nietypowa, niestety kaloryczna... bomba! :)
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7653
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2674
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71166
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7653
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2674
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71166
Składniki
Półkulistą miskę wyłożyć biszkoptem pociętym w paseczki, nasączyć go sokiem ananasowym.
W osobnej misce przygotować krem. Serek utrzeć z cukrem pudrem i 2 łyżkami smietany, dodać czekoldę i płatki migdałowe, delikatnie wmieszać porzeczki. Masą wypełnić biszkopt. Przykryć kolejną porcją biszkoptu (już nie musi być w paskach), nasączyć sokiem ananasowym. Najlepiej zostawić na noc w lodówce.
Wyjąć ciasto z miski (tak jak babki w piaskownicy, może nie chcieć wyjść od razu). Przygotować śmietanę na wierzch. Ubić ją z cukrem pudrem i cukrem migdałowym oraz smietan-fixem. Posmarować ciasto. Można ozdobić czekoladową polewą do lodów.
Smacznego!