Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, nietypowa, niestety kaloryczna... bomba! :)
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 224
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 201
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 224
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 201
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Składniki
Półkulistą miskę wyłożyć biszkoptem pociętym w paseczki, nasączyć go sokiem ananasowym.
W osobnej misce przygotować krem. Serek utrzeć z cukrem pudrem i 2 łyżkami smietany, dodać czekoldę i płatki migdałowe, delikatnie wmieszać porzeczki. Masą wypełnić biszkopt. Przykryć kolejną porcją biszkoptu (już nie musi być w paskach), nasączyć sokiem ananasowym. Najlepiej zostawić na noc w lodówce.
Wyjąć ciasto z miski (tak jak babki w piaskownicy, może nie chcieć wyjść od razu). Przygotować śmietanę na wierzch. Ubić ją z cukrem pudrem i cukrem migdałowym oraz smietan-fixem. Posmarować ciasto. Można ozdobić czekoladową polewą do lodów.
Smacznego!