Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybko znika z talerza, polecam
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67978
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67978
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Składniki
Łączymy wszystkie składniki na ciasto, lekko wyrabiamy nie za długo ,dzielimy na 2 części . Jedną wkładamy do lodówki a drugą wykładamy na blaszkę / o wymiarach 33/39 cm /. Ciasto nakłuwamy widelcem. Kroimy jabłka , najlepiej w ósemki i układamy na cieście, dość gęsto , można posypać je cynamonem.
Robimy budyń. Gorący wykładamy na jabłka. Z lodówki wyjmujemy 2 część ciasta , rozwałkowujemy je i przykrywamy budyń. Nakłuwamy ciasto widelcem.
Pieczemy w temperaturze 180* C , przez 50 min. Smacznego .