Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to oczywiście klasyczny włoski deser. Raczej mój pomysł na tiramisu. Zapewniam, że bardzo smaczny.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1922
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29430
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 777
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1922
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29430
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 777
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć dwa razy folią spożywczą. Galaretkę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej, przegotowanej wody. Gdy wystygnie dać do lodówki. Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Następnie zmiksować blenderem z jogurtem na jednolita masę. Dać do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć połączyć ją z masą jogurtowo-twarogową, dodając aromat cytrynowy. Aby krem zgęstniał dać go jeszcze na 2-3 minuty do lodówki.
Biszkopty zanurzać w espresso i układać w foremce. Przestrzenie między ciastkami uzupełnić cząstkami biszkoptów. Wyłożyć połowę kremu. Posypać kakao. Następnie wyłożyć połowę jeżyn. Następna warstwa to znów biszkopty zanurzone w espresso, krem, kakao i na wierzch jeżyny. Deser dać na całą noc do lodówki.