Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest puszysty, mięciutki i lekki jak chmurka. Dodatek zmielonej liofilizowanej żurawiny lekko ożywia smak i tworzy mozaikę.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15035
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45024
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 801
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15035
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45024
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 801
Składniki
Blaszka 32 X 21 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Spód. W mleku rozpuszczamy kawę. Czekoladę siekamy. Wszystko miksujemy w robocie na piasek. Ciasto przesypujemy do blaszki i lekko uklepujemy, wstawiamy do lodówki. Żurawinę zmielić w młynku do kawy.
Sernik. Wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą, potem cały czas ubijając partiami dodawać cukier. Białko powinno być sztywne i szkliste. W misce zmiksować żółtka z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. W trzech ratach dodawać ser i krótko ubijać. Dodać śmietanę, wymieszać. Do masy serowej partiami dodawać pianę. Mieszamy delikatnie trzepaczką lub łyżką.
Część masy serowej odłożyć do miski i wymieszać z żurawiną. Resztę masy wylać na blaszkę.
Masę z żurawiną łyżką nałożyć w 6 miejscach i koliście wymieszać patyczkiem. Piec w kąpieli wodnej w 160 C około 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.