Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziela . Czas na ciasto :) Zapewne kawałek słodyczy każdemu poprawi nawet pochmurny czas .
Polecam.
Odsłon: 140
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 168
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17112
Polecam.
Odsłon: 140
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 168
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17112
Składniki
Margaryna i jajka powinny być wyjęte wcześniej z lodówki , celem ogrzania . Margarynę utrzeć z cukrem . Następnie dodajemy kolejno po 1 jajku i cały czas miksujemy .Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i małymi partiami dodajemy do margaryny . Dodajemy również nalewkę lub spirytus i pół olejku migdałowego . Dokładnie miksujemy . Na koniec dodajemy suchy mak .Mieszamy do połączenia składników. Tortownicę smarujemy margaryną i oprószamy mąką lub bułką tartą. Dobrze zmiksowaną masę przekładamy do tortownicy . Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni
Temperaturę zmniejszam po około 45 minutach do 160 stopni , aby doszło w środku a na wierzchu nie spaliło się . Przed wyjęciem należy sprawdzić jakość ciasta w środku patyczkiem drewnianym do szaszłyków. Po wyjęciu posypuję cukrem pudrem. Polecam z kawą , herbatą ale również przepyszne jest z mlekiem .