Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem babeczki w wersji dla dorosłych z uwagi na dodatek wiśni w spirytusie. Jednak tak naprawdę alkoholu w babeczkach w ogóle nie czuć ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie wlać stopione masło i wsypać mąkę, proszek i kakao. Wymieszać. Na końcu dodać pokrojoną czekoladę i wypestkowane wiśnie. Całość delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto przekładać do papilotek i piec w temp. 160 stopni przez ok. 15-20 min. Ostudzić.
W tym czasie przygotować krem: śmietankę zmiksować z serem, kakao i cukrem. Ostudzone muffinki dekorować kremem, a wierzch posypywać drobnymi cukierkami. Smacznego!