Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki piernikowe z powidłami śliwkowymi nie są to wprawdzie pierniki, ale namiastka Świąt już jest... Babeczki ekspresowe, przygotowanie łącznie z pieczeniem zajęło mi niecałe 40 minut, przepis prosty, muffinki pyszne, polecam. Poniżej przepis na 12 sztuk.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 50
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1530
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 304
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3293
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 677
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 50
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1530
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 304
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3293
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 677
Składniki
Składniki mokre (jajka+mleko) i suche (mąka+proszek do pieczenia+cukier+sól+kakao+przyprawa do piernika) mieszamy w osobnych miskach. Następnie dodajemy składniki suche do mokrych i mieszamy albo miksujemy, żeby nie było grudek. Do formy na babeczki wkładamy papierowe foremki, każdą z nich napełniamy do połowy ciastem. Następnie do każdej dajemy po łyżeczce powideł i uzupełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut w zależności od piekarnika.