Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i puszyste mufiinki z dodatkiem soku z pomarańczy. Są niezwykle proste w przygotowaniu, może zrobić je każdy bez trudu. Przepis pochodzi z 512. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13485
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 121
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 293
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13485
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 121
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 293
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę, mleko i olej cały czas lekko ucierając. Mniej więcej w połowie miksowania wsypać sodę i proszek do pieczenia.
Dodać skórkę otartą z pomarańczy i świeżo wyciśnięty sok. Uperfumować aromatem pomarańczowym. Zmiksować i nałożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości). Posypać cukrem trzcinowym.
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.