Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i puszyste mufiinki z dodatkiem soku z pomarańczy. Są niezwykle proste w przygotowaniu, może zrobić je każdy bez trudu. Przepis pochodzi z 512. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 190
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1594
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 190
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1594
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę, mleko i olej cały czas lekko ucierając. Mniej więcej w połowie miksowania wsypać sodę i proszek do pieczenia.
Dodać skórkę otartą z pomarańczy i świeżo wyciśnięty sok. Uperfumować aromatem pomarańczowym. Zmiksować i nałożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości). Posypać cukrem trzcinowym.
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.