Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i puszyste mufiinki z dodatkiem soku z pomarańczy. Są niezwykle proste w przygotowaniu, może zrobić je każdy bez trudu. Przepis pochodzi z 512. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8299
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 633
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8299
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 633
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę, mleko i olej cały czas lekko ucierając. Mniej więcej w połowie miksowania wsypać sodę i proszek do pieczenia.
Dodać skórkę otartą z pomarańczy i świeżo wyciśnięty sok. Uperfumować aromatem pomarańczowym. Zmiksować i nałożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości). Posypać cukrem trzcinowym.
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.