Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona tych tak popularnych babeczek. Zapraszam do wypróbowania przepisu na muffinki z kawałkami gruszek.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Przygotuj gruszki; obierz je i pokrój w kostkę. Odstaw na bok.
Przygotuj foremkę i papilotki.
Do miski dodaj wszystkie "mokre" składniki, czyli jajka, jogurt, ekstrakt waniliowy, oraz cukier. Miksuj do całkowitego połączenia.
Do zmiksowanych "mokrych" składników przesiej teraz "suche" składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Miksuj do całkowitego połączenia. Zacznij od niskich obrotów lub za pomocą łopatki. Unikniesz chmury mąki ;).
Dodaj pokrojone gruszki. Ostrożnie wymieszaj, najlepiej ręcznie, za pomocą łyżki lub łopatki.
Napełnij ciastem 2/3 objętości papilotek.
Piecz w piekarniku z nawiewem w temperaturze 175C, 25 minut. Lub do momentu aż patyczek wbity w ciasto wyciągniesz suchy.
Porcje: 12 Kalorie 232 Tłuszcz całkowity 10,6 g Tłuszcze nasycone 2,4g Cholesterol 33mg Sód 172mg Węglowodany ogółem 31,1 g Błonnik 1,6g Cukry ogółem 13,4g Białko 3,8g Witamina D 3mcg Wapń 31mg Żelazo 1mg Potas 92mg Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych. Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.