Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w domu zalegają krówki, trzeba je wykorzystać. Może muffinki? Czemu nie... Podstawowe ciasto na muffinki, a w środku krówka. Na wierzchu polewa czekoladowa i również krówki. Tylko drobno pokrojone :) W efekcie babeczki ładnie się prezentują i całkiem nieźle smakują.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Składniki
Masło roztopić. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypać do miski i wymieszać. Dodać mleko, jajko i roztopione, przestudzone masło. Wszystko wymieszać łyżką, tak żeby składniki się połączyły. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami. Do środka każdej babeczki, włożyć pół krówki. Przykryć ciastem, żeby krówka była w środku. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut.
Kiedy muffinki wystygną, przygotować polewę. Śmietankę podgrzać. Dodać połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Powstałą polewą udekorować babeczki. Dwie krówki drobno posiekać nożem. Posypać na polewę.