Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z puszystego ciasta maślankowego z dodatkiem nutelli i borówek amerykańskich. Przepis na 16 niedużych babeczek.
Forma do pieczenia muffinek i papilotki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
Miksujemy jajka z cukrem. Dodajemy olej, maślankę, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Miksujemy do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasta do 1/3 wysokości. Na środek wykładamy niecałą łyżeczkę nutelli. Na to nakładamy znów ciasto - do 2/3 wysokości papilotek. Na górze układamy po kilka borówek i lekko dociskamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Podajemy po ostudzeniu!