Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe w przygotowaniu muffinki z porzeczkami. Wystarczy połączyć kilka prostych składników w misce, wymieszać ciasto, przelać do papilotek i upiec. Gotowe muffinki dekorujemy cukrem pudrem i świeżymi owocami.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21651
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 146
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 326
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21651
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 146
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 326
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Składniki
Upieczone muffinki odstawić do wystudzenia. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
W osobnym naczyniu połączyć jajka z cukrem, śmietaną, olejem i jogurtem naturalnym lub śmietaną. Do mokrych składników przesiać suche. Składniki dokładnie wymieszać.
Porzeczki umyć, osuszyć, oczyścić z końcówek i ogonków. Dodać do ciasta. Składniki ponownie wymieszać.
Ciasto na muffinki z porzeczkami przelać do papilotek do 2/3 wysokości.
Muffinki porzeczkowe piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 25 minut.