Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe w przygotowaniu muffinki z porzeczkami. Wystarczy połączyć kilka prostych składników w misce, wymieszać ciasto, przelać do papilotek i upiec. Gotowe muffinki dekorujemy cukrem pudrem i świeżymi owocami.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20532
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20532
Składniki
Upieczone muffinki odstawić do wystudzenia. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
W osobnym naczyniu połączyć jajka z cukrem, śmietaną, olejem i jogurtem naturalnym lub śmietaną. Do mokrych składników przesiać suche. Składniki dokładnie wymieszać.
Porzeczki umyć, osuszyć, oczyścić z końcówek i ogonków. Dodać do ciasta. Składniki ponownie wymieszać.
Ciasto na muffinki z porzeczkami przelać do papilotek do 2/3 wysokości.
Muffinki porzeczkowe piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 25 minut.