Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne, mięciutkie muffinki. Szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy składniki wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Przełożyć ciasto do foremek i wstawić do piekarnika. Moje muffinki posypałam cukrem pudrem, ale można udekorować je polewą czekoladową, lub dowolnym kremem. Z tej porcji składników zrobiłam 10 muffinek.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35811
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1235
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35811
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1235
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
        
        
                Składniki
Jajka wbić do miski, dodać olej i cukier. Wymieszać trzepaczką. Dodać pastę waniliową i serek waniliowy, ponownie wymieszać.
Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Jeszcze raz wymieszać do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30 -35 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.