Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne, mięciutkie muffinki. Szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy składniki wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Przełożyć ciasto do foremek i wstawić do piekarnika. Moje muffinki posypałam cukrem pudrem, ale można udekorować je polewą czekoladową, lub dowolnym kremem. Z tej porcji składników zrobiłam 10 muffinek.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1580
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 697
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1580
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 697
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać olej i cukier. Wymieszać trzepaczką. Dodać pastę waniliową i serek waniliowy, ponownie wymieszać.
Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Jeszcze raz wymieszać do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30 -35 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.