Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne, mięciutkie muffinki. Szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy składniki wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Przełożyć ciasto do foremek i wstawić do piekarnika. Moje muffinki posypałam cukrem pudrem, ale można udekorować je polewą czekoladową, lub dowolnym kremem. Z tej porcji składników zrobiłam 10 muffinek.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 90
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2669
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 716
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 969
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 90
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2669
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 716
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 969
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać olej i cukier. Wymieszać trzepaczką. Dodać pastę waniliową i serek waniliowy, ponownie wymieszać.
Na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Jeszcze raz wymieszać do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30 -35 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.