Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie babeczki z pysznym jabłkowym wnętrzem, obsypane chrupiącą kruszonką. Wszystko, co najbardziej lubię.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Składniki
Ciasto. Mąkę, budyń (proszek), cukier waniliowy, cukier i proszek do pieczenia wsypuję do miski i dokładnie ze sobą mieszam. Następnie wlewam mleko i wbijam jaką. Ciasto miksuję, a następnie nadal miksując wlewam olej (cienką strużką).
Kruszonka. Zimne masło tnę w paski i wrzucam do miski. Dodaję mąkę i cukier. Szybko zagniatam.
Na spód każdej foremki wykładam ciasto, następnie nakładam gotowy mus jabłkowy i przykrywam kolejną warstwą ciasta, niemalże po brzegi. Wierzch posypuję kruszonką. Piekę w 180 stopniach C przez około 20 minut.