Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na zbliżający się sezon na truskawki szybkie,puszyste a zarazem wilgotne z chrupiącymi orzechami
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24415
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8923
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24415
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8923
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę
Do miski wbij jajko, wlej olej i maślankę.Wszystko zmiksuj, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia,cynamon i cukier . Ponownie zmiksuj.Wsyp pokruszone orzechy i wymieszaj.Truskawki pokrój na ćwiartki lub w kostkę.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości,na wierzchu poukładaj truskawki i posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180st.
Do muffinek możesz wykorzystać inne owoce sezonowe np.rabarbar wiśnie czy śliwki