Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na zbliżający się sezon na truskawki szybkie,puszyste a zarazem wilgotne z chrupiącymi orzechami
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę
Do miski wbij jajko, wlej olej i maślankę.Wszystko zmiksuj, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia,cynamon i cukier . Ponownie zmiksuj.Wsyp pokruszone orzechy i wymieszaj.Truskawki pokrój na ćwiartki lub w kostkę.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości,na wierzchu poukładaj truskawki i posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180st.
Do muffinek możesz wykorzystać inne owoce sezonowe np.rabarbar wiśnie czy śliwki