Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na zbliżający się sezon na truskawki szybkie,puszyste a zarazem wilgotne z chrupiącymi orzechami
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54684
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2908
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 605
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 604
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54684
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2908
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 605
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 604
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę
Do miski wbij jajko, wlej olej i maślankę.Wszystko zmiksuj, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia,cynamon i cukier . Ponownie zmiksuj.Wsyp pokruszone orzechy i wymieszaj.Truskawki pokrój na ćwiartki lub w kostkę.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości,na wierzchu poukładaj truskawki i posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180st.
Do muffinek możesz wykorzystać inne owoce sezonowe np.rabarbar wiśnie czy śliwki