Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na zbliżający się sezon na truskawki szybkie,puszyste a zarazem wilgotne z chrupiącymi orzechami
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326547
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12101
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16922
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5541
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326547
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12101
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16922
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5541
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę
Do miski wbij jajko, wlej olej i maślankę.Wszystko zmiksuj, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia,cynamon i cukier . Ponownie zmiksuj.Wsyp pokruszone orzechy i wymieszaj.Truskawki pokrój na ćwiartki lub w kostkę.Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości,na wierzchu poukładaj truskawki i posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180st.
Do muffinek możesz wykorzystać inne owoce sezonowe np.rabarbar wiśnie czy śliwki