Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to chyba jedno z najpopularniejszych ciast jakie znam. Delikatne, wilgotne i bardzo czekoladowe.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1664
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1664
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie: 1.Cukier, wodę, kakao, masło podgrzewać w rondelku na małym ogniu i co jakiś czas mieszać aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. Ostudzić. 2.Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na wolnych obrotach miksera dodawać do białek żółtka i małym strumieniem, stopniowo ostudzoną masę czekoladową. 3.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 4.Wylać na małą kwadratową blaszkę lub do tortownicy wysmarowanej masłem. 5.Piec ok.40 minut w 180°C. 6.Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż i przełożyć kajmakiem. 7.Wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej i wysmarować grubo wierzch i boki murzynka.