Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25576
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1282
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25576
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2556
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1282
Składniki
Masło, cukier, kakao i mleko włożyć do naczynia, mieszać na malutkim ogniu aż powstanie jednolita masa.
Do masy dodajemy żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ubitą sztywną pianę z białek-wszystko razem mieszamy.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy lub tak jak ja wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st.C i i piec 30-40 min Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową. Smacznego łakomczuchy :)