Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z braku wystarczającej ilości mąki do jednego ciasta, zrobiłam murzynka :), inna wersja niż do tej pory piekłam
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Do misy miksera włożyć bardzo miękkie masło. Dodać cukier i ubijać mikserem przez 10 - 12 minut, aż będzie puszyste. Do drugiej miski wlać jogurt, dodać jajka, wanilię i zmiksować mikserem lub roztrzepać trzepaczką na jednolitą masę. Do oddzielnej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, wymieszać ze zmielonymi migdałami. Połączyć (miksując chwilę mikserem na małych obrotach lub mieszając delikatnie widelcem) z utartym masłem oraz masą jajeczną.
Składniki najlepiej delikatnie mieszać dodając je na przemian, podzielone na 3 partie. Masę wyłożyć do przygotowanej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45 min. Całkowicie ostudzić, wyjąć z foremki. Moje uwagi to takie, że masło, cukier ubiłam, i dodałam do tego jogurt, jajka, wanilię, a później mąkę z resztą suchych składników.
Przepis pochodzi z www.kwestiasmaku.com