Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto które pamiętam z dzieciństwa które królowało na stole w każdą niedzielę, pamiętam jak babcia piekła go w prodiżu, niezapomniany smak z dawnych, ciasto wychodzi świetne nawet bez użycia miksera.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj olej , mleko, dżem a następnie mąkę przesianą z sodą, cynamonem i kakao. Całość dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Murzynka możesz również polać polewą czekoladową. Smacznego.