Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto które pamiętam z dzieciństwa które królowało na stole w każdą niedzielę, pamiętam jak babcia piekła go w prodiżu, niezapomniany smak z dawnych, ciasto wychodzi świetne nawet bez użycia miksera.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 446
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 446
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9068
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Składniki
Całe jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj olej , mleko, dżem a następnie mąkę przesianą z sodą, cynamonem i kakao. Całość dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Murzynka możesz również polać polewą czekoladową. Smacznego.