Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z dodatkiem czerwonego wina, z rodzynkami moczonymi w herbacie, oblany polewą i posypany orzechami włoskimi. Coś dobrego dla każdego.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10927
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 193
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10927
Składniki
Rodzynki namoczyć w świeżo zaparzonej herbacie.
W garnuszku przygotować: margarynę, cukier, kakao i wino - zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy wbić jaja, dodać przesianą mąkę z proszkiem i zmiksować. Rodzynki odsączyć, wmieszać do ciasta., dodać szczyptę imbiru i cynamonu.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 45 minut w temp. 180 st. Wystudzić, polać polewą, ozdobić orzechami. Ciasto jest raczej ciężkie, ale miękkie i bardzo aromatyczne.