Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z dodatkiem czerwonego wina, z rodzynkami moczonymi w herbacie, oblany polewą i posypany orzechami włoskimi. Coś dobrego dla każdego.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30254
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9669
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2155
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4154
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 863
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30254
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9669
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2155
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4154
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 863
Składniki
Rodzynki namoczyć w świeżo zaparzonej herbacie.
W garnuszku przygotować: margarynę, cukier, kakao i wino - zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy wbić jaja, dodać przesianą mąkę z proszkiem i zmiksować. Rodzynki odsączyć, wmieszać do ciasta., dodać szczyptę imbiru i cynamonu.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 45 minut w temp. 180 st. Wystudzić, polać polewą, ozdobić orzechami. Ciasto jest raczej ciężkie, ale miękkie i bardzo aromatyczne.