Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na śliwki nie może zabraknąć ciasta z ich dodatkiem. Tym razem upiekłam murzynka. Bardzo smaczne i łatwe do wykonania ciasto.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Masło utarłam z cukrem i jajkami. Kolejno dodawałam przesianą mąkę, sodę, mleko i powidła oraz kakao. Przelałam do tortownicy 24 cm średnicy. Wyłożyłam połówki śliwek brzuszkami do spodu na górę ciasta.
Piekłam 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyjęciu i ostudzeniu oprószyłam cukrem pudrem.