Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne ciasto kakowe oblane czekoladową polewą z wiórkami kokosowymi. Ciasto jest delikatne, wilgotne i puszyste, dodaje nam mnóstwo energii i uśmiechu, a czekoladowo - kokosowy wierzch idealnie podkreśla smak całości. Smacznie polecam, bo Murzynek znika błyskawicznie ;D
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier, 4 łyżki wody oraz kakao i gotujemy wszystko około 5 minut. Zawartość studzimy, a następnie dodajemy żółtka, ziarenka waniliii oraz wódkę i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy odlewamy około 0,5 szklanki, którą wykorzystamy później na polewę.
Do pozostałej masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Na koniec do ciasta dodajemy pianę ubitą z 3 białek. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia* (keksówka o wymiarach 29 cm x 9 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 45 minut. * papier lub samą blaszkę posmarujmy delikatnie masłem i obsypmy bułką tartą.
Upieczone ciasto studzimy, a następnie oblewamy je polewą czekoladową i obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Życzę smacznego! :)