Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste ciasto.Taki najzwyczajniejszy "Murzynek" na świecie :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Mleko i jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Do przesianej mąki z sodą dodać cukier i kakao.Wymieszać.Następnie dodać jajka,mleko,rozpuszczoną margarynę i wymieszać dokładnie łyżką.Dodać dżem i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki i piec w temp.180 st ok 40-50 min (do tzw.suchego patyczka) .Smacznego :)