Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chodziło za mną ciasto z jabłkami i tak wymyśliłam murzynka z jabłkami.Jest pulchny,wyrośnięty,wilgotny i bardzo smaczny:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1337
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1337
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Mleko,margarynę,cukier i kakao rozpuścić na gazie,wystudzić. Do zimnego dodać ,mąkę,jajka,cukier waniliowy,pr.do pieczenia,olejki i dokładnie zmiksować. Dodać żurawinę-zmiksować. Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki,a następnie w cieńkie półksiężyce. Blaszkę 25/36cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać połowę ciasta,na to ułożyć jabłka i zalać drugą częścią ciasta. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.,po 10min.zwiększyć temp.do 200st. Piec około godz.a najlepiej do suchego patyczka,wtedy wiemy czy ciasto jest upieczone.
Ciasto wystudzić i zrobić polewę. W rondelku rozpuścić cukier,kakao,masło i wodę. Cały czas mieszając na gazie rozpuścić składniki. Gorącą polewą polać ciasto i dać w chłodne miejsce by polewa zastygła.
Smacznego życzę!