Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Składniki
Margarynę, olej, cukier, kakao i wodę podgrzewamy w garnuszku na małym ogniu ciągle mieszając aż do połączenia składników. Masę schładzamy a następnie dodajemy do niej kolejno 5 żółtek ciągle miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Miksujemy.Delikatnie łączymy z ubitą na sztywno pianą z 5 białek. Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy pokrojone owoce i pieczemy ok 60 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. UWAGA: porcja na największą blaszkę.