Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1618
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 734
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1618
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 734
Składniki
Margarynę, olej, cukier, kakao i wodę podgrzewamy w garnuszku na małym ogniu ciągle mieszając aż do połączenia składników. Masę schładzamy a następnie dodajemy do niej kolejno 5 żółtek ciągle miksując. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Miksujemy.Delikatnie łączymy z ubitą na sztywno pianą z 5 białek. Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy pokrojone owoce i pieczemy ok 60 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. UWAGA: porcja na największą blaszkę.