Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , puszysty , a zarazem wilgotny i pachnący owocami z kompotu wigilijnego murzynek , polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi smakuje wspaniale i jest idealny na różne imprezy i spotkania rodzinne.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 142
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 334
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3050
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 142
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 334
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3050
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej, mleko i mus z owoców z kompotu wigilijnego .
Następnie dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu zastaw do ostygnięcia. Do rondelka włóż czekoladę dodaj śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia. Polej wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne, długo zachowuje świeżość.