Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , puszysty , a zarazem wilgotny i pachnący owocami z kompotu wigilijnego murzynek , polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi smakuje wspaniale i jest idealny na różne imprezy i spotkania rodzinne.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej, mleko i mus z owoców z kompotu wigilijnego .
Następnie dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu zastaw do ostygnięcia. Do rondelka włóż czekoladę dodaj śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia. Polej wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne, długo zachowuje świeżość.