Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , puszysty , a zarazem wilgotny i pachnący owocami z kompotu wigilijnego murzynek , polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi smakuje wspaniale i jest idealny na różne imprezy i spotkania rodzinne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37087
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37087
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej, mleko i mus z owoców z kompotu wigilijnego .
Następnie dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu zastaw do ostygnięcia. Do rondelka włóż czekoladę dodaj śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia. Polej wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne, długo zachowuje świeżość.