Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przystało na murzynka....pycha.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 389
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 61
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 94
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 389
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 61
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 94
Składniki
Margarynę rozpuścić w garnku dodać cukier oraz rozpuszczone w wodzie (najlepiej ciepłej) kakao i pokrojone orzechy, zagotować. Odstawić do wystygnięcia.... a następnie dodać żółtka, mąkę, proszek i wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta.Upiec .Śmietanę ubić z cukrem pudrem . Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty,każdy z nich nasączyć ponczem wykonanym z gorącej wody i rumu,posmarować konfiturą i przełożyć ubitą z cukrem pudrem śmietaną.Polać polewą czekoladową. Polewa:125 ml śmietany 30% podgrzać i dodać tabliczkę mlecznej czekolady.
.