Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które każdy jadł i pewnie sam też piekł
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Ciasto: Mleko,masło,cukier,kawę rozpuszczalną i kakao zagotować razem.Zostawić do przestygnięcia . Mąkę i sodę zmiksować z zagotowana i przestudzoną masą kakaową.Następnie dodać 3 żółtka,szczyptę soli i powidła, dżem i cukier waniliowy, zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać już przy użyciu łyżki. Piec w tortownicy w 170 st. 40 min.
Polewa czekoladowa: Do garnka włożyć wszystkie składniki oprócz śmietany,podgrzewać na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia się składników,zdjąć z palnika i przestudzić. Do chłodnej już polewy wlać delikatnie śmietanę i przy pomocy trzepaczki delikatnie wymieszać. Gotową polewę czekoladową wylewać na murzynka i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego!!!