Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepisy do których często się wraca i to jest jeden z nich. Tradycyjny murzynek. Przepis że starego zeszytu.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22793
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 503
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22793
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 503
Składniki
Margarynę, cukier, kakao i mleko roztopić w rondelku. Zagotować i odstawić do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodać żółtka i powidła. Zmiksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, ponownie zmiksować . Na koniec dodać pianę z białek ubitą na sztywno. Zmiksować na najniższych obrotach miksera. Przemieszać dodatkowo łyżką, żeby ciasto z dna miski ładnie się połączyło.
Gotowe ciasto wylać do tortownicy, posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Czekoladę pokruszyć do rondelka, dodać masło i śmietankę. Mieszać aż składniki się połączą i polewa będzie gładka. Gorącą polewę wylać na ciasto. Ja dodatkowo udekorowałam ciasto wiórkami kokosowymi.