Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepisy do których często się wraca i to jest jeden z nich. Tradycyjny murzynek. Przepis że starego zeszytu.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29188
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1633
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 135
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18515
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 640
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29188
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1633
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 135
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18515
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 640
Składniki
Margarynę, cukier, kakao i mleko roztopić w rondelku. Zagotować i odstawić do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodać żółtka i powidła. Zmiksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, ponownie zmiksować . Na koniec dodać pianę z białek ubitą na sztywno. Zmiksować na najniższych obrotach miksera. Przemieszać dodatkowo łyżką, żeby ciasto z dna miski ładnie się połączyło.
Gotowe ciasto wylać do tortownicy, posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Czekoladę pokruszyć do rondelka, dodać masło i śmietankę. Mieszać aż składniki się połączą i polewa będzie gładka. Gorącą polewę wylać na ciasto. Ja dodatkowo udekorowałam ciasto wiórkami kokosowymi.