Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepisy do których często się wraca i to jest jeden z nich. Tradycyjny murzynek. Przepis że starego zeszytu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8212
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 600
Składniki
Margarynę, cukier, kakao i mleko roztopić w rondelku. Zagotować i odstawić do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodać żółtka i powidła. Zmiksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, ponownie zmiksować . Na koniec dodać pianę z białek ubitą na sztywno. Zmiksować na najniższych obrotach miksera. Przemieszać dodatkowo łyżką, żeby ciasto z dna miski ładnie się połączyło.
Gotowe ciasto wylać do tortownicy, posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Czekoladę pokruszyć do rondelka, dodać masło i śmietankę. Mieszać aż składniki się połączą i polewa będzie gładka. Gorącą polewę wylać na ciasto. Ja dodatkowo udekorowałam ciasto wiórkami kokosowymi.