Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z mojej młodości, stary poczciwy Murzynek z pyszną polewą czekoladową i sezamem.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 32
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 964
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 251
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37435
Składniki
Cukier, margarynę , kakao , kawę , wodę i mleko podgrzać aby połączyły się wszystkie składniki. Mieszając gotować ok. 3-4 minuty. Ostudzić. 6 łyżek odlać na polewę. Ser zmielić ,rozgnieść , lub przecisnąć przez praskę. Dodać miód , syrop klonowy zapach waniliowy ( można dosypać cukier waniliowy, jak ktoś woli słodsze). Wymieszać robotem, potem dodać namoczoną żurawinę. Do wystudzonej masy kakaowej dodawać po jednym jajku stale mieszając, mąkę i proszek do pieczenia. Tortownicę : 22 X 22 cm. wysmarować margaryną i posypać ok. 1/2 częścią sezamu. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w 180 C ok. 30-40 minut. Czekamy aż ciasto ostygnie. Po ostudzeniu przecinamy ciasto na pół przekładamy masą serową z żurawiną. Przykrywamy ciasto drugą połówką i polewamy polewą . Pozostały sezam prażymy na suchej patelni i już chłodnym posypujemy polewę.