Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki użyte w tym przepisie pochodzą z nalewki gruszkowej, której przepis wcześniej zamieściłam. Z podanej ilości powinno wyjść ponad pół litra musu, który możemy użyć na desery, jako słodzik, do lodów, na placki, naleśniki i jako spulchniacz do ciast.
Blender, szybkowar, łyżka, garnek, słoik/słoiki
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1795
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 256
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 578
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1795
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 256
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 578
Składniki
Gruszki pokrojone w ćwiartki, a potem w mniejsze kawałki zasypać cukrem, dodać przyprawy i wymieszać albo w słoju albo naczyniu z pokrywką.
Odstawić na 2-3 dni od czasu do czasu mieszając
Po 2-3 dniach odcedzić sok, usunąć przyprawy a gruszki włożyć do szybkowaru. Dodać szklankę wody. Ustawić na 30 min.
Po tym jak szybkowar jest gotowy do otwarcia, przełożyć gruszki do garnka lub naczynia, w którym je zblendujemy.
Zmiksować gruszki na jednolitą masę, po czym zagotować jeszcze raz w garnku.
Przełożyć do słoika lub słoików. Sok z gruszek użyłam na nalewkę, ale równie dobrze można go zużyć na kompot.