Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki użyte w tym przepisie pochodzą z nalewki gruszkowej, której przepis wcześniej zamieściłam. Z podanej ilości powinno wyjść ponad pół litra musu, który możemy użyć na desery, jako słodzik, do lodów, na placki, naleśniki i jako spulchniacz do ciast.
Blender, szybkowar, łyżka, garnek, słoik/słoiki
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Składniki
Gruszki pokrojone w ćwiartki, a potem w mniejsze kawałki zasypać cukrem, dodać przyprawy i wymieszać albo w słoju albo naczyniu z pokrywką.
Odstawić na 2-3 dni od czasu do czasu mieszając
Po 2-3 dniach odcedzić sok, usunąć przyprawy a gruszki włożyć do szybkowaru. Dodać szklankę wody. Ustawić na 30 min.
Po tym jak szybkowar jest gotowy do otwarcia, przełożyć gruszki do garnka lub naczynia, w którym je zblendujemy.
Zmiksować gruszki na jednolitą masę, po czym zagotować jeszcze raz w garnku.
Przełożyć do słoika lub słoików. Sok z gruszek użyłam na nalewkę, ale równie dobrze można go zużyć na kompot.