Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ciast buraczanych, leciutko wilgotne i pyszne. Krem to jogurt naturalny z cukrem pudrem i mandarynki z muscovado.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 66
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 47
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 86
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19660
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 66
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 47
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 86
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19660
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą. Buraki ścieramy na drobnych oczkach tarki, lekko odciskamy sok. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę. Buraki wymieszać z suchymi składnikami, dodać olej, ocet, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i dobrze wymieszać.
Do wymieszanej masy buraczanej dodawać w dwóch partiach ubite jajka. Lekko wymieszać do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do formy i piec od 50 do 60 minut w 180 C. Dobrze jest sprawdzić patyczkiem. Ciasto ostudzić. Polewa. Schłodzony gęsty jogurt wymieszać z cukrem. Polewę rozłożyć na całkowicie ostudzonym cieście, przybrać krótko gotowanymi mandarynkami z muscovado.