Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry zrobione z gotowego ciasta francuskiego nadziewane czekoladą. Pyszne, szybkie i proste.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 37
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 30
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 462
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 37
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 30
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 462
Składniki
Ciasto francuskie rozwinęłam i przekroiłam na 8 równych kwadratów. Każdy kwadrat powinien być mniej więcej takich wymiarów jak foremki w gofrownicy. Czekoladę mleczną pokroiłam nożem na wiórki. Można ją też zetrzeć na tarce. Na cztery kwadraty ciasta nałożyłam porcje czekolady i przykryłam je pozostałymi czterema kwadratami. Brzegi ciasta zlepiłam ze sobą. Gofrownicę rozgrzałam i ułożyłam w niej przygotowane gofry. Gofry piekłam ok. 8-10 minut w gofrownicy, która ma moc 700W. W gofrownicach większej mocy pewnie ten czas będzie krótszy. Po upieczeniu gofry wyłożyłam na metalową kratkę. Przed podaniem można oprószyć gofry cukrem pudrem. Takie gofry są pyszne zarówno na gorąco jak i na zimno. Można je oczywiście podawać z innymi dodatkami. Doskonałe tu będą świeże truskawki czy banany, serek czy twarożek lub bita śmietana. Kombinacji jest wiele, zależy od gustu.