Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna, łatwa babka łaciata. Można ja zrobić w keksówce, keksówce karbowanej lub w klasycznej formie na babkę wielkanocną.
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2140
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 73
Lubisz ogórki małosolne? Na pewno wiesz, że najsmaczniejsze są latem. Ogórkam...
Odsłon: 6113
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 236
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2140
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 73
Lubisz ogórki małosolne? Na pewno wiesz, że najsmaczniejsze są latem. Ogórkam...
Odsłon: 6113
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 236
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy
Dodajemy wodę oraz olej i miksujemy. Następnie Keksówkę o wymiarach ok 10x25cm lub formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą, wlewamy do niej połowę ciasta
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i miksujemy. Wylewamy je na jasne ciasto
Pieczemy około 25-0 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka
Wyciągamy z formy, studzimy. Można jeszcze polać babkę czekoladą i ozdobić kolorowymi perełkami, lub np posypać cukrem pudrem