Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć – ile osób przygotowujących serniki tyle przepisów na ten ulubiony deser… Na zimno, pieczone, z bakaliami, na kruchym spodzie itp. Ale główny składnik jest taki sam – ser biały. Tym razem proponuję najłatwiejszy i najsmaczniejszy sernik na zimno z malinami.
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 146
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 220
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 127
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 146
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 220
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 127
Składniki
Do małej miseczki wlewamy gorącą wodę, wsypujemy żelatynę i całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę odstawiamy do wystudzenia.
W dużej misce umieszczamy ser, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do połączenia się składników, następnie do masy serowej wlewamy wystudzoną żelatynę i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy.
W tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty wlewamy masę serową i starannie ją rozprowadzamy. Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny, aż masa serowa zgęstnieje. Truskawkowe galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 700 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Na wierzchu ciasta układamy owoce i polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.