Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka cytrynyowa -pyszna, lekka jak chmurka i zawsze się udaje. Trzeba tylko cierpliwie dodawać składniki po koleji i nei za szybko.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8673
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7273
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4974
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8673
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7273
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4974
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier ( po łyżce) ubijając cały czas. Potem dodawać żółtka cały czas miksując masę - stopniowo, po jednym. Następnie wąskim strumieniem dodać olej, cały czas miksując. Na koniec dodać skórkę cytryny i sok - wymieszać. Odstawić mikser i za pomocą łyżki dodawać do piany mąkę, po jednej łyżce, delikatnie mieszając całość.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia babki nasmarować tłuszczem, wylać masę i piec 50 minut. Można też piec w podłużnych blaszkach ( takich pasztetowych).