Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka cytrynyowa -pyszna, lekka jak chmurka i zawsze się udaje. Trzeba tylko cierpliwie dodawać składniki po koleji i nei za szybko.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4704
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29516
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 197
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19046
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 856
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4704
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29516
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 197
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19046
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 856
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier ( po łyżce) ubijając cały czas. Potem dodawać żółtka cały czas miksując masę - stopniowo, po jednym. Następnie wąskim strumieniem dodać olej, cały czas miksując. Na koniec dodać skórkę cytryny i sok - wymieszać. Odstawić mikser i za pomocą łyżki dodawać do piany mąkę, po jednej łyżce, delikatnie mieszając całość.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia babki nasmarować tłuszczem, wylać masę i piec 50 minut. Można też piec w podłużnych blaszkach ( takich pasztetowych).