Przepis na wilgotne rozpływające się w ustach ciasto brownie.
Najlepsze czekoladowe brownie
Składniki
- 75 g masła
- 75 g gorzkiej czekolady (ok. 60%)
- 1 jajko
- 95 g drobnego cukru
- szczypta soli
- 50 g mąki
Składniki
- 75 g masła
- 75 g gorzkiej czekolady (ok. 60%)
- 1 jajko
- 95 g drobnego cukru
- szczypta soli
- 50 g mąki
Etapy przygotowania
Masło rozpuść w garnuszku Jajko zmiksuj krótko z cukrem i szczyptą soli * Tylko ok. 3 min żeby jajko nie ubiło się na sztywno, a jedynie trochę „podbiło”, cukier nie musi się całkowicie rozpuścić. Można też użyć trzepaczki zamiast miksera.
Do rozpuszczonego masła dodaj czekoladę, odstaw na kilka minut a potem wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady Połącz obie masy Dodaj mąkę i zmiksuj do połączenia Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz ok. 18 min w piekarniku nagrzanym do 160°C
Po wystudzeniu pokrój na małe kwadraty
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1750
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 15
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 29
Ostatnio komentowane przepisy
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1750
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 15
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 29
Składniki
- 75 g masła
- 75 g gorzkiej czekolady (ok. 60%)
- 1 jajko
- 95 g drobnego cukru
- szczypta soli
- 50 g mąki
Masło rozpuść w garnuszku Jajko zmiksuj krótko z cukrem i szczyptą soli * Tylko ok. 3 min żeby jajko nie ubiło się na sztywno, a jedynie trochę „podbiło”, cukier nie musi się całkowicie rozpuścić. Można też użyć trzepaczki zamiast miksera.
Do rozpuszczonego masła dodaj czekoladę, odstaw na kilka minut a potem wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady Połącz obie masy Dodaj mąkę i zmiksuj do połączenia Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz ok. 18 min w piekarniku nagrzanym do 160°C
Po wystudzeniu pokrój na małe kwadraty
Mniam mniam pycha:)