Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wilgotne rozpływające się w ustach ciasto brownie.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85315
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4120
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85315
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4120
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku Jajko zmiksuj krótko z cukrem i szczyptą soli * Tylko ok. 3 min żeby jajko nie ubiło się na sztywno, a jedynie trochę „podbiło”, cukier nie musi się całkowicie rozpuścić. Można też użyć trzepaczki zamiast miksera.
Do rozpuszczonego masła dodaj czekoladę, odstaw na kilka minut a potem wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady Połącz obie masy Dodaj mąkę i zmiksuj do połączenia Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz ok. 18 min w piekarniku nagrzanym do 160°C
Po wystudzeniu pokrój na małe kwadraty