Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wilgotne rozpływające się w ustach ciasto brownie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2057
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5478
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5510
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2057
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5478
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5510
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku Jajko zmiksuj krótko z cukrem i szczyptą soli * Tylko ok. 3 min żeby jajko nie ubiło się na sztywno, a jedynie trochę „podbiło”, cukier nie musi się całkowicie rozpuścić. Można też użyć trzepaczki zamiast miksera.
Do rozpuszczonego masła dodaj czekoladę, odstaw na kilka minut a potem wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady Połącz obie masy Dodaj mąkę i zmiksuj do połączenia Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz ok. 18 min w piekarniku nagrzanym do 160°C
Po wystudzeniu pokrój na małe kwadraty