Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie do zrobienia Chorrusy ,chrusty z ciasta parzonego hiszpanskie.Po wiecej inspiracji zapraszam na mó kanal Slodki Smak Pasji
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2508
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1644
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2508
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1644
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Składniki
W garnku zagotowac maslo z woda,cukrem waniliowym i sola. Nastepnie dodajemy make i zaparzajac ja ,mieszamy przez ok.2 min.az ciasto bedzie odchodzilo od garnka.
Ciasto zostawiamy do wystygniecia. Nastepnie dodajemy stopniowo jajka caly czas mieszajac za pomoca lyzke drewniana lub mikserem do calkowitego polaczenia skladników.
W garnku rozgrzewamy olej lub smalec do 180 Stopni. Do rekawa cukierniczego z koncówka gwiazdka przekladamy ciasto i szprycujemy na goracy olej Churrosy o dowolnej dlugosci ,obcinajac koncówke nozyczkami. Na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane.
Smazymy ok.2 min.z kazdej strony,nastepnie wykladamy na talerz wylozony recznikiem papierowym.
Cukier mieszamy z cynamonem,czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej i dekorujemy Churrosy. Churros sa bardzo pyszne i szybkie w przygotowaniu.