Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie do zrobienia Chorrusy ,chrusty z ciasta parzonego hiszpanskie.Po wiecej inspiracji zapraszam na mó kanal Slodki Smak Pasji
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413874
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413874
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2192
Składniki
W garnku zagotowac maslo z woda,cukrem waniliowym i sola. Nastepnie dodajemy make i zaparzajac ja ,mieszamy przez ok.2 min.az ciasto bedzie odchodzilo od garnka.
Ciasto zostawiamy do wystygniecia. Nastepnie dodajemy stopniowo jajka caly czas mieszajac za pomoca lyzke drewniana lub mikserem do calkowitego polaczenia skladników.
W garnku rozgrzewamy olej lub smalec do 180 Stopni. Do rekawa cukierniczego z koncówka gwiazdka przekladamy ciasto i szprycujemy na goracy olej Churrosy o dowolnej dlugosci ,obcinajac koncówke nozyczkami. Na filmiku jest wszystko dokladnie pokazane.
Smazymy ok.2 min.z kazdej strony,nastepnie wykladamy na talerz wylozony recznikiem papierowym.
Cukier mieszamy z cynamonem,czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej i dekorujemy Churrosy. Churros sa bardzo pyszne i szybkie w przygotowaniu.