Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na sernik królewski, kruche kakaowe ciasto i pyszna masa serowa. Ten pyszny sernik możecie upiec z twarogu z wiaderka.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 218
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 222
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 526
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 148
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 218
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 222
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 526
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 148
Składniki
Blaszka 17 X 27 cm, spód wyłożony papierem, boki wysmarowane tłuszczem. Ciasto. Ta ilość ciasta wystarcza na dwa serniki w blaszce 17 X 27 cm. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ręcznie lub miksujemy w robocie na gładką masę. Połowę ciasta od razu zamrażam na następny sernik. Pozostałą połówkę dzielę na pół, owijam w folię, połowę zamrażam a połowę schładzam w lodówce minimum 30 minut. Spód blaszki wypełniamy ciastem z lodówki i podpiekamy w 180 C przez około 15 minut. Masa serowa. Masło rozpuszczamy i schładzamy. Całe jajka ubijamy z cukrem prawie do białości. Powoli na małych obrotach robota dodajemy po łyżce twaróg, budyń, skórkę z cytryny i na koniec wystudzone masło. Nie ubijamy masy zbyt długo, tylko do wymieszania. Na podpieczony spód wykładamy masę serową, i ścieramy ciasto z zamrażalnika. Dalej pieczemy sernik w 170 C przez około 60 minut. Sernik studzimy w piekarniku wtedy nie opada.